Gevaarlijk afzwaaiende speren en discussen, scheef rennen om niet om te vallen. Het stormde zondag dwars over de slecht beschutte atletiekbaan in Assendelft. Niet gunstig voor de puntenscore in het klassement, als je ook strijdt tegen teams op veelal beter gelegen banen elders in het land. Toch klom het jongensteam van AV Hera van de 11e naar de 7e plek en stegen de meiden, na pech in de eerste wedstrijd, van de 18e naar de 14e plek. De Top 12 gaat naar het NK Teams.

Aan het begin van de wedstrijd viel het nog mee met de wind, maar de hoge palen van de polsstokhoogspringaccommodatie wapperden al behoorlijk. Gelukkig heeft de Assendelftse club een indoorhal, en was er toestemming om binnen te springen. Lennart Boogaard sprong prompt een dik record van 4,30m en won daarmee niet alleen het onderdeel, maar ook veel punten. Bij de junioren gaan de punten op prestatie, niet positie. Gelukkig had Malin Schouten geen last van de wind, omdat deze voor haar niet uit een ongunstige hoek kwam. Zij sprong 1,65m en won met gemak.

Het werd na een paar uur stormachtig. Zwoegen voor atleten die langere afstanden lopen. Toch won Thijmen van der Burg de 2.000m steeple chase in een dik record van 6:45,85 min. Er zit dus nog meer in. Thijs ten Bruggencate werd tweede op de 1.500m in een voor hem matige tijd van 4:24.17. Veel anders was het niet voor Meike Rozemeijer op haar 1.500m. Die won ze enigszins onverwachts, maar ook voor haar geen goede tijd (5:34,98).

Lana Broers sleepte de meeste punten voor het meidenteam binnen. Met lichte tegenwind won ze de 100m horden evengoed in een recordtijd (14,65s). Daarna werd ze tweede op de 100m (12,86s) en nog weer later ook op de 200m. Daarop liep ze 26,18s ondanks stevige tegenwind op het eerste stuk in de bocht. De 15-jarige Zeb Tesselaar pakte ook veel punten op de sprints. In een recordtijd van 11,77s werd hij derde op de 100m en daarna liep hij ondanks de wind een bescheiden record van 23,53s op 200m, goed voor een tweede plaats.

De Hera-jongens hebben nu een goede buffer voor de derde en laatste ronde op 9 juni, waarin ze drie belangrijke teamleden moeten missen. Maar ruimte voor missers is er niet. De meiden moeten nog flink aan de bak. In de eerste wedstrijd werd het 4x400m estafetteteam op knullige wijze gediskwalificeerd, waardoor de meiden landelijk niet 7e werden maar 18e. Inmiddels staan ze dus 14e, ondanks dat een grote puntenpakker in Assendelft niet meedeed. Op papier zijn de twee teams direct boven de Hera-meiden te pakken - waaronder Hylas uit Alkmaar - maar of dat lukt is afwachten.
Pin It
Bekeken: 317x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/