Het schiet niet op met de herontwikkeling van de locatie Welgelegen in Broek op Langedijk. In december 2019 werd een nieuwbouwplan gepresenteerd, maar het leegstaande café staat nog steeds onaangeroerd aan de Stationsweg. Om meteen vier vliegen in één klap te slaan, heeft de gemeente het oude café en het parkeerterrein er tegenover gekocht.

Na meer dan honderd jaar moest Café Welgelegen plaats maken voor een gebouw met daarin Fysio Langedijk en vijf appartementen. Ook de garageboxen ernaast moesten het veld ruimen. De procedures voor een woonvergunning verliepen echter traag. De coronatijd speelde een rol, maar vooral de milieuzone rond de Pepsico fabriek zorgde voor gedoe. De eisen voor woningbouw binnen die zone zijn onredelijk en te duur, volgens de ontwikkelaar, Bouwburo Tauber. In december haakte Fysio-Langedijk af en ook andere gegadigden verloren interesse.

Met de nieuwbouwplannen op hun gat, bood gemeente Dijk en Waard aan om de locatie Welgelegen te kopen voor iets meer dan 650.000 euro en Tauber ging akkoord. Niet alleen heeft de gemeente nu zelf de hand in de nieuwbouw, er ontstaat ook ruimte voor andere plannen. (tekst gaat verder onder de foto)

Door de jaren heen zijn meerdere fietsers aangereden op de rotonde Westelijke Randweg - Papenhorn, zoals hier in oktober 2022. (foto: Streekstad Centraal)


Vlakbij ligt de rotonde Westelijke Randweg - Papenhorn. Om deze veiliger te maken voor fietsers, komt er een fietstunnel en de beste variant vraagt om meer ruimte om de rotonde heen. En in het kader van 'Langedijk Waterrijk' liggen er plannen om de sloot langs de randweg te verbreden voor een nieuwe vaarroute. Verder wil de gemeente het parkeerterrein deels beschikbaar stellen aan de huidige en toekomstige bewoners van het Havenplein. Dat biedt meteen mogelijkheden voor meer groen op het plein. Maar het duurt natuurlijk nog wel even voor al die plannen worden gerealiseerd.  (hoofdfoto: FB / Café Welgelegen)
Pin It
Bekeken: 1239x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/