Donderdag hebben Rick Tauber en Piet de Geus van Bouwcombinatie Langedijk hun handtekening onder een overeenkomst met de gemeente Langedijk gezet, voor de bouw van 44 woningen op het ‘Mavo-veld’ in
Noord-Scharwoude.

Wethouder Jan Piet Beers: “Het heeft even geduurd, maar nu krijgt het Mavo-veld dan eindelijk een prima invulling.” Het veld is gelegen tussen de Dr. Wilminkstraat en de Oostelijke Randweg, naast de handbalvelden. Het appartementencomplex komt aan de Oostelijke randweg.

Bouwcombinatie Langedijk zal 16 twee-onder- een-kapwoningen en 28 appartementen realiseren, waarvan 16 in de categorie ‘sociale koop’.  De tweekappers worden gebouwd met natuurlijke materialen en krijgen een warme uitstraling.

In 2014 sloot de gemeente een intentieovereenkomst met Bouwcombinatie Langedijk en daarna is een stedenbouwkundig plan opgesteld. Een klankbordgroep heeft vanaf het begin intensief meegedacht over het plan, met als resultaat diverse verbeteringen. Zo is de nokrichting aangepast en is aan parkeerplaatsen gedacht.

Een inwoonster vreesde dat er groen permanent zou verdwijnen, maar Beers stelde haar gerust dat er voldoende ruimte is voor nieuw groen.

Dinsdag ging de gemeenteraad van Langedijk akkoord met de verkoop van de grond voor de bouw van de woningen. Daarnaast gaf de raad zijn goedkeuring voor de start van de herziening van het bestemmingsplan. Dit traject, waarbij belanghebbenden nog mogelijkheden hebben om een zienswijze in te brengen, duurt ongeveer negen maanden.

Aansluitend wordt de locatie bouwrijp gemaakt en kan naar verwachting begin 2019 de eerste paal worden geslagen. De Geus en Tauber zijn blij dat het plan nu van start gaat. “We merken nu al dat er veel belangstelling is voor de woningen op deze locatie, dus we zijn heel positief gestemd.”
Pin It
Bekeken: 4665x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/