Jongerengroep Sanctus Virgilius startte een aantal maanden geleden met het brouwen van een eigen bier om maatschappelijke projecten te kunnen blijven organiseren. Een paar weken geleden startte de verkoop en inmiddels zijn al 700 flessen Virgilius Bier verkocht.

Sanctus Virgilius bestaat uit negentien jongeren en opereert vanuit de Heilig Hart van Jezus kerk in Heerhugowaard-De Noord. De groep organiseert maandelijks thema-avonden waarbij maatschappelijke punten worden besproken en zo nu en dan worden gastsprekers uitgenodigd. Maar dat gaat niet voor niets. Om activiteiten te kunnen blijven organiseren kwam de groep met het ludieke en blijkbaar ook lucratieve idee om zelf bier te gaan brouwen.

Vrijdag 8 juni wordt het blonde bier in de thuisbasis, tijdens het Heilig Hart feest, ingewijd.

Wie nieuwsgierig is naar dit lokale biertje, kan terecht op virgiliusbier.nl en facebook.com/virgiliusbier/. Op de Facebookpagina is een leuke video te vinden over het transport. Binnen de West-Friese Omringdijk wordt overigens gratis verzorgd vanaf één doos, met daarin zes grote flessen.
Pin It
Bekeken: 3585x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/