Eén miljoen euro blijkt op de valreep niet op de kadernota van gemeente Langedijk thuis te horen. De nota voor 2019 bevatte volgens wethouder Jasper Nieuwenhuizen een 'technisch foutje'; de precario-inkomsten waren te lang doorberekend. Dit meldt het NHD. Dinsdagavond worden de financiën voor volgend jaar besproken, alsmede de jaarrekening van 2017 en de eerste tussenrapportage van 2018.

Het 'foutje' van één miljoen euro betrof de belasting die de gemeente heft voor nutswerken op of in gemeentegrond. Deze belasting heeft Langedijk nog kon instellen om gaten te dichten, voordat de rijksoverheid de deur hiervoor op 10 februari 2016 dichtgooide. Gemeenten die op tijd waren, kunnen nog tot 1 januari 2022 precariobelasting blijven heffen tot maximaal het tarief dat gold op die datum.

Er zijn geen grote gevolgen volgens Nieuwenhuizen. De gemeente beschouwd inkomsten uit precario als incidenteel en gaan op de grote hoop onder de post algemene reserve. Er hoeven dan ook geen extra bezuinigingsronden plaats te vinden.

 
Pin It
Bekeken: 2563x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/