Het Openbaar Ministerie eist drie jaar celstraf en 110.000 euro boete voor de 39-jarige Vitor da S. uit Heerhugowaard, omdat hij verdacht wordt van illegale hennepteelt in de garagebox naast zijn huis. Betaalt hij niet, wordt zijn in beslag genomen huis verkocht. Dit meldt het NHD. Da S. hield tijdens de zitting verontwaardigd vol dat hij de garage verhuurde en van niets wist.

Toen er eind vorig jaar sneeuw lag op de daken, kreeg de politie melding van een penetrante henneplucht in de omgeving van waar Da S. woont en nou juist op zijn garagebox lag geen sneeuw. Binnen bleek een kwekerij te staan met 540 planten.

Vitor, die soms opvliegerig was, stelde tegenover de rechter dat hij op dat moment in Portugal een snackbar runde en weinig Heerhugowaard was. Hij verhuurde zijn garage aan een klusser. Maar de politie weet van niets, aldus Officier van Justitie S. Heij. De verdachte meent dat hij alle huurgegevens had overhandigd en dat de politie deze dan was kwijtgeraakt. De politie zou ook nalatig geweest zijn in het verstrekken van verdere informatie over DNA-sporen en vingerafdrukken in de garagebox.

Heij was volgens het NHD verbaasd dat Da S. geen enkele moeite heeft gedaan om de huurder te achterhalen en noemde het een 'vaag kletsverhaal'.

De raadsman van Da S. wil vrijspraak omdat er volgens hem alleen indirect bewijs is op basis van aannames. De uitspraak van de rechter volgt op 18 oktober.
Pin It
Bekeken: 3512x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/