Door de coronacrisis zitten veel jongeren zonder opleiding of werk en veel ouderen - gedwongen of zelfverkozen - in thuisisolatie. Om de moraal hoog te houden bedenkt Wonen Plus Welzijn in Langedijk corona-vriendelijke activiteiten waar beide groepen profijt van hebben. Een jongere kan bijvoorbeeld iedere dinsdagavond een oudere bellen om even de week door te nemen. Voor de oudere betekent dat het doorbreken van de dagelijkse sleur en het voorkomen van het gevoel van eenzaamheid.

"Dan hebben de ouderen iets om naar uit te kijken", vertelt jongerenwerker Danou Mudde van Jongerenwerk Langedijk, onderdeel van Wonen Plus Welzijn. Jongeren die dit wel zien zitten, kunnen zich aanmelden bij haar. "Dan organiseren wij vervolgens een kennismaking, waarin we onder meer vragen naar de hobby's en de frequentie waarmee die jongere met een oudere zou willen bellen."

Wie niet zo'n prater is, kan zich ook aanmelden om tekeningen en knutselwerkjes voor ouderen te maken. "De werkjes laten wij vervolgens twee dagen liggen, zodat eventuele bacteriën niet verspreid worden. Na die twee dagen bezorgen wij de werkjes bij de kwetsbare ouderen. Natuurlijk letten wij erop dat dit zo veilig mogelijk gebeurt."

Jongerenwerk Langedijk heeft nog meer ideeën, vertelt Danou aan mediapartner NHNieuws. Eén daarvan: bibliotheekboeken langs brengen bij ouderen. Het gaat hierbij om een samenwerking met de bibliotheek in Langedijk. "We hebben in één dag tijd al diverse aanmeldingen gekregen", vertelt Danou. "We zijn enorm enthousiast hoe beide doelgroepen op de initiatieven reageren. Het is echt hartverwarmend."
Pin It
Bekeken: 1894x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/