Als het aan jarenlang burgerhulpverlener Wendy Orij ligt krijgt ook De Schilderswijk I in Heerhugowaard een eigen BuurtAED. Dit om ervoor te zorgen dat ook in deze wijk slachtoffers kunnen worden gereanimeerd zonder kostbare tijd te verliezen. Wendy: "De dichtstbijzijnde AED is nu die bij de Dekamarkt. Maar daar heb je weinig aan als het winkelcentrum dicht is. Daarom is het belangrijk dat onze wijk er zelf een krijgt."

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70 procent van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen zes minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn.

Wendy: "Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het
oproepsysteem HartslagNu, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze actie draagt bij aan het realiseren van de landelijke 6-minutenzone."

Ze roept mensen op geld te doneren via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting. Haar actie loopt pas een paar dagen, toch heeft ze al zes donaties binnen.  "Het is best een duur apparaat, ruim 2.600 euro kost het. Leverancier Philips sponsort gelukkig een deel. Ik heb een oproep op Facebook geplaatst en ga met flyers langs de deuren."

Wendy heeft ook persoonlijke motieven om burgerhulpverlener te zijn. "Negen maanden geleden ben ik een collega van mij verloren. Ik heb hem zelf proberen te reanimeren, maar het was al te laat. Hij was nog maar 36."
Pin It
Bekeken: 2695x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/