In het zuidelijke deel van De Draai worden 766 woningen gebouwd met aansluiting op het warmtenet van HVC. Dat zijn gemeente Heerhugowaard, de Huisvuilcentrale en de betrokken ontwikkelaars overeengekomen. Wethouder Annette Groot: "Mijn waardering voor de wijze waarop de ontwikkelaars in De Draai en HVC samenwerken om een mooie woonwijk te realiseren, waarin het prettig en duurzaam wonen is voor onze inwoners."

Gemeente Heerhugowaard liet bureau Greenvis vijf warmteconcepten onderzoeken voor de 1.400 nog te bouwen woningen in De Draai. Daaruit kwam aansluiting op het warmtenet als beste uit de bus. Groot voordeel voor de bewoners is geen gedoe rond garantie, onderhoud of vervanging van onderdelen.

Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie HVC: "De aanleg van het warmtenet en het aansluiten van de woningen levert een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van Heerhugowaard. Op de warmteleidingen die naar De Draai aangelegd worden, kunnen bovendien in de nabije toekomst meerdere bestaande woonwijken en het zwembad aangesloten worden en dus aardgasvrij gemaakt worden."

Peter van Gelder, directeur Van Braam Minnesma, namens ontwikkelaars: "Als ontwikkelaars en bouwers willen wij graag voorop blijven lopen op het gebied van duurzaamheid, HVC maakt dit hier mogelijk. 'De Draai heeft het al maar krijgt het nu ook!' Ontwikkelingen met deze woningaantallen waar aan de broodnodige realisatie van betaalbare woningen wordt gewerkt zijn schaars. Ook dat maakt de Draai uniek."

De woningen in De Draai Zuid worden gebouwd in de periode 2021-2025. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart.
Pin It
Bekeken: 2524x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/