Kunstenaar Fred Brocke verkocht in april vanuit een pop-up kunstwinkel, in een door winkelcentrum Middenwaard beschikbaar gestelde ruimte, zijn schilderijen voor het Heerhugowaardse Noodfonds. Uiteindelijk zamelde hij liefst 6.310 euro in. Woensdag overhandigde 'Opa Fred' bij paviljoen Dijk en Waard een cheque aan twee vertegenwoordigsters van het Noodfonds.

Met de verkoop van zijn oeuvre wil Fred mede-Heerhugowaarders die het moeilijk hebben steunen. “Ik ben inmiddels 87 jaar, leef bescheiden en heb de opbrengsten van de kunstwerken niet nodig. Op deze manier kan ik anderen helpen”, zei hij eerder.  Een selectie verkocht hij via bieding, de rest ging voor 190 euro per stuk. Niet alle werken werden verkocht. Bij het paviljoen denken ze al na over leuke plannen met deze kunst.

Het Noodfonds is opgericht door de kerken in Heerhugowaard, om mensen te helpen die leven onder het bestaansminimum en incidenteel geen directe financiële hulp kunnen krijgen van andere instanties. Suleika van MET: “Het Noodfonds kan acute financiële hulp brengen bij mensen die het op dat moment nodig hebben. Vanuit mijn werk bij MET heb ik hier meerdere malen gebruik van gemaakt.”
Pin It
Bekeken: 1475x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/