Zangeres Micheline van Hautem, trombonist Jos Jansen en de Heerhugowaardse fanfare Hou en Trouw slaan de handen ineen. Op zaterdag 10 februari wordt in Cool kunst en cultuur een ode gebracht aan Ramses Shaffy. De fanfare is nog op zoek naar versterking voor het concert.

"We waren meteen enthousiast met het idee voor deze avond", vertelt fanfarevoorzitter Merijn de Greeuw. Zes jaar geleden begon de samenwerking. Honderden mensen zagen een ode aan Jacques Brel in Cool. Grote hits als 'Ne me quitte pas', ''Les Flamandes' en 'Amsterdam' kwamen voorbij. Dat er een vervolg zou komen was al heel snel duidelijk: "Maar we moeten daar wel zorgvuldig mee zijn. We hebben het natuurlijk over iconen die een podium verdienen." Na Jacques Brel is het nu tijd voor Ramses Shaffy. De vrijdag veertien jaar geleden overleden zanger is een eigenwijze en markante verschijning, vertelt De Greeuw. "Ik herinner hem als een oudere dementerende man, die met een microfoon in de hand een prachtig stuk bracht." (Tekst gaat verder onder de foto)

Shaffy mag dan overleden zijn, hij is nog niet dood *Foto: Gemeente Amsterdam)


'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewoner', 'Sammy', 'Pastorale', 'We zullen doorgaan'. De lijst aan hits is bijna oneindig. Vanaf de jaren zestig was de van oorsprong Franse Shaffy beeldbepalend. Om de muzikale ode tot een succes te maken zoekt Hou en Trouw naar muzikanten. "We hopen op meer mensen om de huidige bezetting te versterken. En dan heb ik het vooral over het lage koper. Baritonisten, hoornisten en trombonisten, maar natuurlijk is iedereen welkom." Geïnteresseerden kunnen kosteloos meedoen aan het project. De fanfare oefent elke dinsdagavond om 19:45 uur in JC Kompleks. De deur staat open voor geïnteresseerden. "Oja, en wat nog wel belangrijk is om te benoemen in het artikel: je hoeft zelf geen instrument te hebben. Je kan die van ons lenen."

Vooruitkijkend heeft De Greeuw veel verwachtingen van de muzikale ode aan Shaffy. "Zijn muziek is tijdloos. Daarom is het ook extra bijzonder dat we na Brel ook Shaffy aandacht kunnen geven. Ik verwacht er heel veel van." Of er al plannen zijn voor een volgende ode? "Nee, zeker niet. Maar het gaat natuurlijk wel weer kriebelen voor een vervolg. Denk bijvoorbeeld aan Boudewijn de Groot. Dat zou een logische opvolger kunnen zijn."
Pin It
Bekeken: 699x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/