Voor de heer en mevrouw De Boer kreeg de dag waarop zij de sleutels kregen van hun nieuwe woning aan de Uitenboschstraat een extra feestelijk tintje. Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast verraste hen met felicitaties vanwege de 10.000e aansluiting op warmte van HVC.

“We wonen al 44 jaar in de Uitenboschstraat. Alle veranderingen hebben wij meegemaakt. We zijn begonnen met een kolenkachel, daarna de gaskachel en nu warmte van HVC. Het is allemaal wat”, aldus mevrouw de Boer. Het warmtenet zorgt voor collectieve voorziening. Per huishouden scheelt dat tot wel 75% CO₂-uitstoot.

“We zijn al een eind op de goede weg. Toch kan en moet Alkmaar nog duurzamer. Daarom blijven we de uitbreiding van dit netwerk de komende jaren ondersteunen en ik zie dit als een symbolisch moment.” aldus Jan Nagengast.

Voor Van Alckmaer voor Wonen is vooral het totaalpakket aan innovatieve maatregelen belangrijk. Een energielabel A++ samen met aansluiting van de woningen op het warmtenet bespaart veel energie, kosten en spaart het milieu. HVC groeit zo door naar warmtelevering aan 20.000 woningen in de gemeenten Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk, Zaanstad en Dordrecht. 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl