Ze móest absoluut terugkomen bij de Allemanskerk in Oudkarspel: de karakteristieke loopbrug die kerkgangers en tuinders van oudsher toegang gaf tot het kerkterrein en de voormalige akkertjes erachter. De Langedijker Stichting Behoud Cultureel Erfgoed Noord-Holland Noord was een van de partijen die opstond voor het behoud van de brug, toen de gemeente aangaf alleen de naastgelegen platte brug te restaureren en de loopbrug te verwijderen. Dankzij een financiële bijdrage van onder meer voornoemde stichting zijn beide bruggen, met de bijbehorende kademuren, inmiddels gerestaureerd/vervangen. Ze worden vrijdag 2 december om 10.00 uur officieel geopend.

De loopbrug bij de Allemanskerk is het derde project dat kon rekenen op financiële steun van de Stichting Behoud Cultureel Erfgoed NHN. Eerder zette de stichting zich al met succes in voor behoud van het Behouden Huis en recent ’t Regthuis in Oudkarspel. De loopbrug bij de kerk krijgt de naam Martin Neesenbrug, naar de in 2015 overleden Martin Neesen, mede-oprichter van Lief Langedijk dat ook bijdraagt aan de instandhouding van de loopbrug.

Stichting Behoud Cultureel Erfgoed NHN steunt eigenaren van cultuurhistorische monumenten financieel bij een restauratie. Contact kan worden gelegd met voorzitter Wouter Eecen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Pin It
Bekeken: 3288x
https://ee.itk.ac.id/data/