Langedijk Centraal

Op vrijdag 26 mei en maandag 5 juni houdt Campina haar 12e Open Boerderijdagen. Meer dan 60 melkveehouders in het land zetten dan de staldeuren open voor publiek. In het HAL-gebied is de boerenfamilie Koning-Hoeve uit Oudkarspel verbonden aan het Campina. Zij houden hun open dag op 5 juni.

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen leer je hoe het er op de boerderij aan toe gaat en waar melk vandaan komt, tijdens een rondleiding van de boer. Daarnaast zijn er spel-activiteiten zoals een boerenmeerkamp voor de hele familie en het melkbus-heffen waarbij kinderen kunnen laten zien hoe sterk ze zijn. Ook kunnen bezoekers Campina producten proeven en leren over zuivel als basis van een gezond voedingspatroon in combinatie met beweging.

De familie Koning-Hoeve doet voor de tweede keer mee aan het evenement. Kees (52) en Willemien (51) hebben vier kinderen: Robert (22) en Marleen (16) wonen nog thuis, Harmke (26) en Joris (24) op zichzelf. Het melkveebedrijf telt 90 melkkoeien en 50 stuks jongvee. In het familiebedrijf wordt het dagelijkse werk gedaan door Kees, Willemien en Robert, maar in drukke tijden helpt iedereen mee. Naast boer is Kees brandweerman en is Willemien actief bij de Provincie en een landbouworganisatie.

De boerderijen zijn open tussen 10.00 uur en 16.00 uur en toegang is gratis. Het adres van de familie Koning-Hoeve is Ambachtsdijk 89, Oudkarspel.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl