In Broek op Langedijk is maandag gestreden om de titel bij het NK Kloeten. Kloeten is je met een vaarboom in een schuit voortbewegen; punteren wordt het ook wel genoemd. En omdat er nergens anders gekloet wordt is het NK ook meteen het EK en WK.

In het waterrijke Langedijk en omgeving is kloeten een jarenoude traditie. "Je had hier enkel water en als de tuinders naar hun akkers wilden moesten ze dat met een vlet of koolschuit doen", legt Nico Bes van de Kloetvereniging Geestmerambacht uit aan nieuwspartner NH Nieuws. Sinds de ruilverkaveling en de komst van paarden en later motoren was het handwerk met de kloet niet meer nodig.

Om het oude ambacht niet te verliezen is de Kloetvereniging opgericht. Ze trainen nog elke donderdagavond in Sint Pacras op het terrein van de ijsbaan. Ook organiseren ze wedstrijden. Het NK in Broek op Langedijk is een van de plekken waar ze hun krachten meten.

Joris Goesinnen uit Opperdoes was vandaag het snelst in twee manches op de slootjes bij Museum BroekerVeiling. Hij mag zich het komende jaar Nederland, Europees en Wereldkampioen Kloeten noemen.
Pin It
Bekeken: 4901x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/