In januari wordt de nieuwe pas geïntroduceerd waarmee inwoners met een laag inkomen (120 procent van het sociaal minimum) bij diverse aangesloten instellingen kunnen betalen.

In Heerhugowaard heet deze pas 'Huygenpas' en in Langedijk 'Meedoenpas'. Alkmaar werkt al langer met dit systeem en werkt naar tevredenheid van alle partijen.

Aan iedere pas wordt een bepaalde waarde gekoppeld, dat doelgroepafhankelijk bepaald wordt. Het bedrag kan in principe vrij besteed worden bij de aangesloten instellingen. Alle gezinsleden boven de 12 jaar krijgen een eigen pas toegestuurd.

Bij schoolgaande kinderen wordt op de pas van de ouders een budget apart gereserveerd dat alleen besteed mag worden aan de ouderbijdrage van de school.

Deze pas zal de papieren bonnenboekjes vervangen. De nieuwe pas is gekoppeld aan een app, zodat er geen papieren rompslomp meer nodig is.

De pas aanvragen hoeft niet, de inwoners van Heerhugowaard en Langedijk krijgen de pas automatisch thuisgestuurd. Mensen die menen recht te hebben op de Huygenpas of Meedoenpas mogen zich melden bij HalteWerk.

Overigens moeten beide gemeenten nog een officiële klap geven op de introductie van deze pas. Dat gebeurt vanavond in de raadsvergadering in Langedijk en volgende week in Heerhugowaard.
Pin It
Bekeken: 2582x
https://ee.itk.ac.id/data/