Jan Hoekema, sinds 20 juli 2017 waarnemend burgemeester van Langedijk, had dinsdagavond tijdens de raadsvergadering iets uit te leggen aan de Langedijker gemeenteraad.

Eind 2016 hing hij zijn burgemeestersketting aan de wilgen in Wassenaar naar aanleiding van een vertrouwensbreuk met de raad. De waarnemend burgemeester die hem opvolgde trof een regeling met Hoekema, maar die regeling blijkt in strijd met de wet te zijn.

Hoekema kreeg een bedrag van € 17.800 euro mee én mocht langer in de ambtswoning blijven wonen ter compensatie van het verschil tussen wachtgeld en inkomen. Volgens Hoekema was dat geheel volgens de regels omdat advocaten van beide partijen er niets op aan hadden gemerkt.

Zes weken na zijn vertrek in Wassenaar ging Hoekema aan de slag als waarnemend burgemeester in de gemeente Aa en Hunze, waarmee de compensatie overbodig werd. Toch werd het geld niet teruggestort en heeft de gemeente Wassenaar daar ook niet gevraagd. Tot er vragen over werden gesteld in het NRC en in de gemeenteraad van Wassenaar.

Hoekema heeft de Wassenaar en Langedijk laten weten dat hij het bedrag alsnog terug zal storten.
Pin It
Bekeken: 3288x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/