Op vrijdag 23 februari opent de compleet vernieuwde Molenhoeve haar deuren voor belangstellenden. Het woonzorgcomplex in Sint Pancras is getransformeerd in een moderne, veilige plek voor mensen met een geïndiceerd zorgzwaartepakket.

In 2016 startte de bouw van de nieuwe Molenhoeve, omdat het bestaande woonconcept en de inrichting waren verouderd. Nu is het complex gereed voor haar nieuwe bewoners. Voordat ze hun intrede doen verwelkomt de Magentazorg tijdens een open dag, waarop diverse rondleidingen worden gegeven.

Magentazorg heeft gekozen voor een uniek woonzorgconcept, waarbij de individuele keuzes van de cliënt het uitgangspunt zijn. In tegenstelling tot traditionele intramurale instellingen waar het groepswonen centraal staat, is wonen in De Molenhoeve een voortzetting van het leven thuis.

De Molenhoeve telt 41 zelfstandige appartementen met een eigen woon- en slaapkamer en een ruime badkamer. Er is non-stop zorg aanwezig.

“We vinden het belangrijk dat cliënten zich thuis voelen, daarom kunnen ze zelf hun appartement inrichten en is er altijd toegang tot de gezellige buurtkamers", aldus teamcoach Elles Nauta. "In samenwerking met DVDH Interieurarchitecten is het woonzorgcentrum ingericht en gestoffeerd. Het resultaat is prachtig geworden.”

Voor De Molenhoeve is Magentazorg op zoek naar nieuwe collega’s en vrijwilligers om de teams te versterken. Op magentazorg.nl staan diverse vacatures.

De open dag duurt van 13.00 tot 16.00 uur. De Molenhoeve is te vinden aan de Bovenweg 114 in Sint Pancras. (foto: Magentazorg)
Pin It
Bekeken: 4537x
https://ee.itk.ac.id/data/