Langedijk Centraal


Recent hebben heel veel automobilisten last gehad van de kilometerslange file die was ontstaan door storing bij de spitsstrook op de A9.  Deze storing is voor VVD Tweede Kamerleden Remco Dijkstra en Rudmer Heerema aanleiding geweest om Kamervragen te stellen over mogelijke verbeteringen.

Dijkstra en Heerema willen van de verkeersminister weten of storingen in de toekomst voorkomen kunnen worden en ze dragen zelf een oplossing aan om te onderzoeken: maak van de spitsstrook een gewone rijbaan en zet de maximumsnelheid de hele dag op 130 km/u.

De regionale VVD-fracties van Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk, Schagen en Uitgeest zijn enthousiast en ondersteunen het initiatief van hun partijgenoten in de Tweede Kamer. Temeer omdat het traject Alkmaar- Akersloot toch al op de schop gaat voor de nieuwe afslag bij Heiloo.

VVD-fractievoorzitter René van Splunteren (Heiloo): "Het is voor de regionale bereikbaarheid ontzettend belangrijk dat de extra afslag er komt en wij zijn ook blij dat dit gaat gebeuren. Het zou mooi zijn als de doorstroming op de A9 nóg verder kan verbeteren."

De opwaardering moet ook ruimtelijk volledig in te passen zijn. VVD-lijsttrekker Ingo Kroon (Schagen): "Veel ondernemers, forenzen en transportbedrijven uit onze gemeenten maken vice versa dagelijks gebruik van de A9. Het belang is groot en daarom verdienen de Kamervragen de volle steun uit onze regio."

De Kamervragen zijn naar verwachting uiterlijk over zes weken beantwoord.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl