Langedijk Centraal


Klaas Zwart van de Groen Links Langedijk maakt zich al lange tijd druk om de twee grootschalige invallen in 2016 in park De Oude Boomgaard in Oudkarspel. Die werden uitgevoerd door interventieteams met als doel het controleren op ongeoorloofde bewoning van het park.

Het interventieteam bestond uit een legertje ambtenaren van verschillende overheidsinstanties zoals de gemeente Langedijk, politie, belastingdienst, UWV. De bewoners werden nogal overdonderd en kregen het gevoel als crimineel te worden behandeld.

Volgens Zwart waren deze 'gebiedsgerichte controles' veel te zwaar ingezet en hij vindt de manier waarop de bewoners overrompeld werden buiten proportie. Ze voelden zich onder druk gezet om bepaalde formulieren in te vullen en moesten allerlei persoonlijke vragen beantwoorden.

Zwart probeert sinds de invallen in 2016 de raadsleden ervan te overtuigen dat er verkeerd gehandeld was en hij wil dit in de toekomst voorkomen. Hij heeft een oplegnotitie geschreven, waar de gemeenteraad vanavond (dinsdagavond) een besluit zal nemen.

Overigens zal het inbrengen van deze oplegnotitie de laatste actie van Zwart zijn als gemeenteraadslid, hij legt zijn functie na 21 maart neer.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl