Langedijk Centraal


Het college van Langedijk gaat om tafel met het college van Heerhugowaard in verband met het bouwplan Stationsweg 114 in Heerhugowaard. Er zal worden gesproken over een eigen Langedijker onderzoek dat moet uitwijzen of er een goed alternatief mogelijk is.

Langedijk is bang voor de negatieve impact op de cultuurhistorische betekenis, de beleving van het landschap en de natuurwaarden van het Oosterdelgebied. Het plan vermeld een bouwhoogte van 15 tot 27 meter en in het masterplan zijn zelfs bouwhoogten tot 50 meter mogelijk. Het college van Langedijk werd onaangenaam verrast door de hoogte van het bouwplan.

In het  rapport van Landschapsarchitectenbureau Feddes Olthof en partners wordt een handreiking gedaan die leidt tot een verbetering vanuit het landschappelijk perspectief. Het rapport gaat uit een andere positionering van de totale ontwikkeling en is te vinden op de website van de gemeente Langedijk.

Wethouder Jan Piet Beers: “Wij zijn niet tegen de ontwikkeling. De ontwikkeling van het stationsgebied is voor beide gemeentes belangrijk. Het liefst zouden we samenwerken aan een Masterplan Stationsgebied waar beide gemeentes zich in kunnen vinden.”

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl