Stichting Atrium, Stichting Kinderopvang Langedijk, Horizon Zorgcentrum en gemeente Langedijk hebben een intentieovereenkomst getekend voor onderzoek naar huisvesting voor een integraal kind- en ouderencentrum. De handeling vond dinsdag plaats op basisschool De Duizend Eilanden in Noord-Scharwoude. De wens is om nog voor de zomervakantie een voorkeurslocatie aan te wijzen.

“We willen goed onderwijs en opvang voor alle kinderen, dicht bij huis. Hoe mooi is het dan als opa en oma om de hoek verzorgd kunnen worden of kunnen wonen”, aldus Gea Koops, bestuurder van Atrium. De wens is om nog voor de zomervakantie een voorkeurslocatie aan te wijzen.

Het plan om De Duizend Eilandenschool en Mariaschool uit Noord-Scharwoude per augustus te laten fuseren was al bekend gemaakt. Horizon en Atrium vonden elkaar in het idee om ouderenzorg te combineren met onderwijs en kinderopvang. Ook is er sprake van een toenemende vraag naar huisvesting voor ouderen.  “We kijken waar de kansen liggen om ieders leefwereld te verrijken”, zegt Monique Mul, directeur van Kinderopvang Langedijk.

De plannen passen in het Strategisch Integraal Onderwijshuisvestingsplan (SIHP) 2013 van de Langedijker gemeenteraad. Er zijn meerdere overleggen geweest tussen gemeente en schoolbesturen: “We zijn met elkaar gaan kijken waar de mogelijkheden liggen,” aldus onderwijswethouder Gerard Rep.

De derde basisschool in het dorp, De Wijde Veert, onder bestuur van De Blauwe Loper, ondersteunt de ontwikkelingen in het belang van kansengelijkheid voor alle leerlingen van het dorp en wordt op de hoogte gehouden.

Stichting Atrium, Horizon en Kinderopvang Langedijk voeren de regie van het onderzoek, de gemeente faciliteert. Er zal nu verder worden gekeken naar de leidende visie en wat er nodig is om deze vorm te geven.
Bekeken: 2375x