Langedijk Centraal


Tractoren die met duizenden pk's een sleepwagen van 25 ton over een weiland trekken. Ook dit jaar kunnen liefhebbers van truck & tractorpulling hun hart ophalen tijdens Power Valley. "Het brult, het geeft herrie en je voelt het vermogen. Voor Noord-Holland is dit uniek", aldus organisator Joost van Kampen tegenover mediapartner NH Nieuws. Op het evenemententerrein van het Geestmerambacht worden de laatste puntjes op de 'i' gezet.

Tractorpulling is ontstaan bij de boeren die ooit wilden bewijzen dat hun paard het meeste gewicht kon trekken. Inmiddels zijn de paarden ingeruild voor tractoren met een vermogen tot wel 8.000 pk. De voertuigen moeten een sleepwagen met een gewicht van ruim 25 ton zo ver mogelijk over een baan trekken. In de zwaarste klassen lijken de bolides nauwelijks nog op een tractor, maar ook in de andere groepen zijn ze van binnen racemonsters.

Het idee voor Power Valley is ontstaan bij de Noord-Hollandse teams die tot de internationale top behoren. "Wij reden al veertien jaar maar nog nooit hebben we een wedstrijd in Noord-Holland gereden. Dat moest anders en daardoor is Power Valley vorig jaar ontstaan'', aldus Van Kampen. ''Het is veel organisatie maar het is het allemaal waard."

En met succes, vorig jaar kwamen duizenden liefhebbers op het evenement af. Ook dit jaar worden er ruim 3.000 bezoekers verwacht.

Voor Bas Liefting van het team Argos Oil Whispering Giant uit Egmond ligt de druk hoog komende zaterdag. "Het is toch een thuiswedstrijd, familie, vrienden, kennissen en sponsoren staan te kijken. Falen is dus geen optie." Uit de wijde regio nemen ook deel Next Sensation (Heerhugowaard), MPM Seaside Affair (Castricum) en Snoopy (Wieringerwerf).

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl