Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Een winderige tweede dag van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Het leverde in ieder geval mooie plaatjes op. De route voerde langs de molens van de Oudorperpolder en Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. Het valt volgens de organisatie mee met het aantal uitvallers: twintig van de rond 6000 wandelaars verschenen donderdagochtend niet aan de start, meldt mediapartner NH Nieuws.

Wel flink wat wind maar geen regen van betekenis vandaag, zoals eerder verwacht. De zon liet zich regelmatig zien en dat houdt de stemming er goed in bij de wandelaars . "Het is typisch Hollands weer", zegt een groepje wandelaars dat er bij loopt alsof Nederland tóch meedoet met het WK Voetbal. "Ze waren in de aanbieding. En we gaan ervoor: Holland op z'n best."

Maar de wind dus. Die zorgt ervoor dat de kapsels niet meer zitten zoals vanochtend voor de spiegel gecreëerd. "M'n krullen zijn er helemaal uitgewaaid", grapt een man met een kort pittig kapsel. Halverwege de tweede wandeldag kunnen de lopers de luwte opzoeken van de Broekerveiling. Dit jaar wordt er, hoe toepasselijk, gratis mini-groente uitgedeeld. "De komkommers lopen het best."

Vrijdag, tijdens de derde dag van de Plus Wandel4daagse Alkmaar, is de start in het stadion van AZ en gaat de route via Heiloo.

Van de 6000 lopers kwamen er op de eerste dag vijftig niet opdagen. De teller van het aantal uitvallers staat zoals gezegd tot nu toe op twintig.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl