Langedijk Centraal


De 21-jarige Nick Hazewinkel uit Noord-Scharwoude is in de nacht van zaterdag op zondag door een groep van acht jongens zomaar mishandeld na een avondje kermis in Oudkarspel. Dit meldt mediapartner NH Nieuws. Hij hield daar flinke verwondingen aan over, waaronder een gebroken oogkas, een grote scheur in zijn jukbeen en ook is zijn kaak ontwricht.

Nick wilde nog even een avondje uit, voordat de vader van één zijn handen vol zou krijgen aan de tweeling die hij en zijn vrouwe er binnenkort bij zullen krijgen. Na een gezellige avond met vrienden liep hij licht aangeschoten naar huis. Normaal duurt de wandeling vijf minuten maar hij besloot een omweg te nemen voor een pizza. Zijn vrouw maakte zich een beetje zorgen en belde hem op. "Toen ik haar aan de lijn had en een hoekje omliep, stond daar ineens een groep van ongeveer acht personen met fietsen. Die gasten waren rond de 15 jaar oud. Ze sloten me in en zeiden dat ik er niet langs mocht."

"Waarom mag ik er niet langs?", had Nick gevraagd. Hij werd vijf minuten lang opgehouden, terwijl zijn vrouw nog steeds aan de lijn hing. "Ik besloot om erlangs te lopen. Ze schreeuwden nog allerlei dingen naar me: 'Broer, je moet naar me luisteren'." Vervolgens werd Nick van achter geslagen en viel hij op de grond. "Ik was even buiten bewustzijn. Toen ik wakker werd, voelde ik nog steeds mensen trappen."

De 21-jarige Nick rende vervolgens in alle paniek weg. Een paar straten verderop kwam hij een oud-collega tegen die hem kalmeerde. Samen zijn ze teruggelopen naar de plek des onheils, maar de daders waren al weg. De telefoon van Nick lag nog wel op de grond: zijn vrouw heeft alles kunnen horen. "Dat vind ik nog het ergste. Mijn vrouw ging door een hel. Ze wist niet wat ze moest doen toen ze hoorde dat ze mij sloegen."

Na de mishandeling belde hij 112. Nick werd behandeld in een ambulance en deed aangifte bij de politie. Zijn gezicht was dusdanig gezwollen dat ze verder niks voor hem konden doen. Een dag later was de zwelling minder maar hij besloot toch maar naar de EHBO te gaan. "Daar bleek ik mijn oogkas op drie plekken gebroken te hebben, een grote scheur in mijn jukbeen te hebben en bleek mijn kaak ontwricht te zijn". Maandag is hij geopereerd. In zijn gezicht zijn drie schroeven aangebracht.

De vader van één en dus binnenkort drie kijkt vrij nuchter terug en vindt het vooral erg voor zijn vrouw, die alles meemaakte via telefoon. "Ze is heel angstig. Vooral de lange stilte tijdens het telefoongesprek vond ze verschrikkelijk. En dat terwijl ze hoogzwanger is."

Nick vindt het belachelijk dat iemand ineens zo wordt geslagen en geschopt. "Ik hoop dan ook door de media te benaderen erachter te komen wie dit op zijn geweten heeft", aldus het slachtoffer tegenover NH.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl