Langedijk Centraal


Ruim 2.500 fietsers hebben zondag meegedaan aan de zonovergoten 8e Ronde van de Westfriese Omringdijk. Vanaf de vier startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn reden de deelnemers de hele dijk van 135 kilometer over, of fietsten deeltrajecten van 50 of 80 km. Na het bereiken van de finish werd ontspannen nagenoten.

Om zoveel mogelijk fietsers te laten genieten van de Ronde van de Westfriese Omringdijk, was er ook de mogelijkheid om op de dag zelf in te schrijven. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Veel fietsers besloten op het laatste moment om mee te doen aan het fietsevenement.

Om 08:00 uur precies stonden grote groepen race- en toerfietsers klaar bij de vier startlocaties voor de langste afstand, bijgenaamd De Grôte Daikboekel, of de kortere routes. Onderweg werden ze bij de diverse verzorgingsposten in de watten gelegd en aan het einde lag een medaille te wachten voor wie alle stempels onderweg had gecollecteerd.

Het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is Stichting De Westfriese Molens. Deze stichting heeft veertien molens binnen de West-Friese Omringdijk in eigendom en heeft als doel deze molens in goede, maalvaardige staat te houden. De deelnemers leverden met elkaar een bedrag van 2.058 euro.

Organisator Le Champion en de vrijwilligers kijken terug op een zeer geslaagd evenement. De negende editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk wordt gereden op zondag 14 juli 2019.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl