Langedijk Centraal


GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld aan het Langedijker college over een aanmeldstop voor de jeugd geestelijke gezondheidszorg bij jeugdzorgaanbieder Parlan. De aanmeldstop zal duren tot 31 augustus. Parlan kampt met een personeelstekort en dit resulteerde zich in lange wachttijden, zij willen deze stop benutten om de personeelszaken op orde te brengen.

De kinderen die zorg nodig hebben zullen op een andere plek kunnen starten met de zorg volgens Parlan, de zorgconsulenten worden actief geïnformeerd welke andere mogelijkheden en aanbieders er zijn. De realiteit is echter dat ook deze aanbieders met lange wachtlijsten werken, zo meldt GroenLinks aan het college.

GroenLinks fractievoorzitter Soledad van Eijk geeft aan dat de raad op 26 juli op de hoogte is gebracht van de problematiek en vraagt het college wanneer zij voor het eerst hoorden van het personeelstekort en de daaruit voortvloeiende aanmeldstop. Verder wil ze weten wat het college denkt te gaan ondernemen om te zorgen dat alle kinderen tijdig de benodigde hulp krijgen.

Naar aanleiding van een bericht op de website van Parlan waarin zij aankondigen maatregelen te nemen om de capaciteit op orde te brengen vraagt GroenLinks wat deze maatregelen precies zijn en op welke wijze het college vinger aan de pols houdt. GroenLinks vreest voor een jaarlijks terugkerend probleem en vraagt het college hoe zij dit in de toekomst gaan voorkomen in samenwerking met Netwerkorganisatie regio Alkmaar, die de aanbestedingen doet.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl