Dinsdag 28 augustus organiseert Museum Broekerveiling in samenwerking met Vereniging Behoud Westfries Kostuum twee keer een grote modeshow met traditionele Westfriese kleding uit de periode van 1900 tot 1960.

Leden van de vereniging presenteren onder de noemer 'Van Klapbroek tot Harseslap' alledaagse Westfriese kleding, zwemkleding en doop, rouw- en trouwkleding uit het nog niet zo verre verleden. Een getalenteerde en kundige spreker vertelt, meestal in het plaatselijke dialect en op een humoristische manier, over de getoonde historische kleding. De modeshow is een lust voor oog en oor, en enige pikanterieën van vroeger zorgen voor de nodige hilariteit. Waar nodig worden woorden uit het Westfries vertaald in het Nederlands.

De Westfriese modeshow vindt plaats om 12:00 en om 14.00 uur en is vrij toegankelijk voor mensen met een museumkaartje. Museumkaart wordt geaccepteerd. Meer informatie op broekerveiling.nl.
Pin It
Bekeken: 3173x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/