De komende jaren worden de wegen en waterwegen in de regio flink aangepakt door de Provincie Noord-Holland. Ook in 2019 staat de vernieuwing of vervanging van een aantal bruggen, sluizen, oeverconstructies en wegen in de planning of worden lopende projecten voortgezet.

Naast de bekende Leeghwaterbrug  in de N242 wordt bijvoorbeeld ook de Kogerpolderbrug en de Beatrixbrug in de N246 vervangen. Dit zal vermoedelijk ernstige hinder opleveren voor mensen die van de N244 richting Krommenie willen rijden. De Hefbrug in Oterleek krijgt onderhoud. De fietsbrug naast de Nollenbrug wordt in 2022 onder handen genomen.

Naast de bruggen worden verschillende wegen verbeterd. Bijvoorbeeld de N243 en de N242. Ook waterwegen krijgen een opknapbeurt. Zo worden er sluizen of oevers vervangen bij de Huigenvaart, Markenvaart, Broekervaart,  het Kraspolderkanaal, de Langerdijkervaart en verschillende delen van het Noordhollandsch Kanaal. Voor de oevers wordt deels hout en deels staal gebruikt.

De kosten van de werkzaamheden lopen in de miljoenen euro's. Zo kan een een halve kilometer oever met staal herbekleden al gauw twee ton kosten en een paar kilometer nieuwe houten oever gaat voor drie ton.
Pin It
Bekeken: 2581x
https://ee.itk.ac.id/data/