Op 12 oktober opent de Alkmaarse ijsbaan De Meent Bauerfeind haar deuren. De zomerperiode is door projectmanager Alkmaar Sport gebruikt voor een renovatie. De baan is voorzien van een duurzame koelinstallatie waarbij restwarmte wordt hergebruikt in het sportcomplex. Er wordt gedweild met een volledig elektrische dweilmachine, er zijn 1750 zonnepanelen op het dak en duurzame ledverlichting door het gehele pand geplaatst.

Naast alle technische snufjes, is De Meent Bauerfeind ook dit seizoen vernieuwend op het gebied van sport. Voor het tweede seizoen biedt zij het populaire basisschoolprogramma ICE Games aan, een zeer populair programma waar zich voor de start van het schaatsseizoen al ruim 6000 kinderen hebben ingeschreven. Nieuw in het aanbod is het Curlen met echte granieten stenen. In samenwerking met het bedrijfsleven wordt ook de Decathlon Family Experience aangeboden en de kalender kent dit seizoen maar liefst 20 buffelavonden. Kortom, de ijsbaan is klaar voor de opening.

Wethouder sport, Pieter Dijkman, opent op vrijdagavond 12 oktober om 19:00 uur de geheel gerenoveerde ijsbaan. Bezoekers kunnen het ijs dan op eigen ijzers testen. De 400-meter baan is geopend van 19:00 tot 21:00 uur, de entree is geheel gratis. Meer informatie is te vinden op demeentalkmaar.nl.
Bekeken: 2949x