Langedijk Centraal


"Ik wist niet dat wij daar ook gebruik van konden maken!" en "we gaan zeker kijken naar sponsoring door maatschappelijk betrokken ondernemers" zijn enkele van de enthousiaste reacties na de bijeenkomst 'vijf manieren voor organisaties om aan extra geld te komen' in Langedijk.

Organisaties zijn bijna altijd op zoek naar extra middelen, zowel financieel als materieel. Om hierop in te springen, organiseerde de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar (VCRA) een bijeenkomst in het Behouden Huis in samenwerking met de gemeente Langedijk.

Na het openingswoord van VCRA-directeur Eerde de Swart, sprak wethouder Marcel Reijven de aanwezigen toe. Hij legde uit dat de gemeente vrijwilligerswerk een warm hart toedraagt en helpt waar mogelijk; soms met subsidie voor een activiteit maar bijvoorbeeld ook met financiële steun voor een dergelijke themabijeenkomst, want de gemeente heeft nou eenmaal een beperkt budget.

Aanwezigen kregen flitspresentaties waarin subsidieverlening, fondsenwerving, het inzetten van vrijwilligers, sponsoring, matches met maatschappelijk betrokken ondernemers en crowdfunding aan de orde kwamen. Dit leverde de nodige nieuwe inzichten op voor de aanwezige vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.

Na afloop kon, onder het genot van een hapje en drankje, was er de mogelijkheid om te netwerken en de sprekers te spreken.

Wie meer wil weten over het onderwerp, vrijwilligerswerk en toekomstige themabijeenkomsten kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een kijken op vcra.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl