Het college van Langedijk start een onderzoek naar de oversteek Westelijke Randweg/Grootoort bij de wijk Westerdel in Langedijk. Onderzocht wordt of er een manier is om deze oversteek veiliger te maken. VVD-raadslid Hans de Graaf heeft in september vragen gesteld over de verkeersveiligheid, specifiek bij de oversteek bij Westerdel.

De Graaf wees er ook op dat de vuilnisbakken in wijk Mayersloot op vrijdagochtend geleegd worden op het moment dat daar veel kinderen lopen die naar school gaan. Hier reageerde het college op dat er in principe geen bakken worden geleegd in de buurt van scholen op de tijden dat kinderen gebracht en gehaald worden. Hier wordt geen verder onderzoek naar gedaan.

De lintwegen in de omgeving van scholen worden door het college als de meest risicovolle plekken genoemd en dan met name de weg bij basisschool Het Baken aan de Bovenweg in Sint Pancras. Daar zijn de meeste ongelukken geregistreerd. Of naar deze weg ook onderzoek gedaan gaat worden is niet bekent. De gemeente stelt echter dat er weinig ongelukken gebeuren in de directe omgeving van scholen en dat kinderen tot 13 jaar niet vaak betrokken zijn bij een ongeval. Adolescenten zouden de grootste risicogroep zijn.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl