Langedijk Centraal


Maandag 29 oktober komen alle partijen uit de gemeenteraad van Langedijk samen om te werken aan een nieuw raadsprogramma. Gerard Rep van het CDA toont tegenover het NHD echter weinig enthousiasme. De ex-wethouder staat open voor overleg, maar proefde het afgelopen halve jaar weinig wil tot samenwerking van de coalitie.

Na de verkiezingen in maart vormden Dorpsbelang Langedijk, Hart voor Langedijk/D66, VVD, CU en PvdA een coalitie. De oppositiepartijen werden uitgenodigd om mee te schrijven aan het coalitieakkoord, waarmee het bewust dunne collegeprogramma zal worden aangevuld.

Ook Kleurrijk Langedijk is welwillend maar sceptisch. Annelies Kloosterboer vindt dat de 'coalitie van verliezers' de oppositie eerder ook best had mogen uitnodigen voor het 'voorgekookte amendement'.

GroenLinks lijkt positiever en hoopt een stempel te kunnen drukken op onderwerpen als klimaat en sociaal domein, maar benadrukt eveneens tegenover het NHD dat de coalitie weinig samenwerking zocht. Meest optimistisch is Senioren Langedijk en verwacht dat de gesprekken winst zullen opleveren.

Eigenlijk had vorige week maandag het eerste overleg van vier hebben moeten plaatsvinden, maar de trainer van het scholingsprogramma moest ziek afzeggen. Dat zorgde voor een week vertraging, terwijl het raadsprogramma al even op zich laat wachten. Gerard Rep stelt dat er eigenlijk al iets had moeten liggen en zal aandringen op een versneld tempo.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl