Sinds de dienstregeling van buslijnen afgelopen juli is aangepast in Noord-Holland regent het klachten. De politieke partij SP start met een klachtenlijn, in de vorm van een klachtenformulier, om zo het aantal klachten beter in beeld te krijgen. De partij vermoedt dat de klachten die nu via verschillende kanalen geuit worden slechts het topje van de ijsberg vormen.

"Buspassagiers ondergaan verslechteringen vaak gelaten. Het is waar dat er op een paar routes belbussen of buurtbussen met vrijwilligers in de plaats zijn gekomen. Dat is geen verbetering. Op veel routes rijdt er nu helemaal niets meer," zegt SP-statenlid Marnix Bruggeman.

Provincie Noord-Holland heeft de partij duidelijk gemaakt dat zij niet van plan is om de inkrimping ongedaan te maken. Dit blijkt uit de antwoorden die de provincie heeft gegeven op de vragen Bruggeman over de kwestie.

Het schrappen van buslijnen was nodig om op andere plekken het busvervoer te verbeteren. Zoals tussen Heerhugowaard en Alkmaar. Bruggeman vindt dit een rare redenering. "Tussen grote kernen zijn er inderdaad meer reizigers gekomen door de bevolkingsgroei. Dan zijn daar meer bussen nodig. Maar dit mag niet ten koste gaan van andere lijnen."

Bruggeman voegt daaraan toe: "De provincie legt ook nieuwe wegen aan. Dit leidt tot extra kosten voor wegonderhoud. Maar wanneer de provincie een nieuwe weg aanlegt, wordt toch ook niet ergens anders een weg gesloten? Door opheffing van minder drukke buslijnen worden óók mensen ernstig gedupeerd."

Het klachtenformulier is hier te vinden.
Pin It
Bekeken: 2500x
https://ee.itk.ac.id/data/