Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Woensdagmiddag werd de regiofinale van de First Lego League weer georganiseerd op Hogeschool Inholland in Alkmaar. Zeventien teams van basis- en middelbare scholen uit de regio streden hier om wie de beste manieren heeft om de sociale en fysieke aspecten van mensen in de ruimte te verbeteren.

Met zelfgemaakte robots en zelfbedachte manieren laten de leerlingen de robots missies uitvoeren, met het doel te laten zien hoe het leven in de ruimte makkelijker kan worden voor ruimtevaarders. Er zijn prijzen te winnen in de categorieën Robotwedstrijd, Teamwork, Robotontwerp en Onderzoek.

Uit Alkmaar deden Het Kompas, Jan Arentz en An Nasr mee. De Hasselbraam vertegenwoordigde Heerhugowaard. De winnaar van de regiofinale dit jaar is team 'Starko' van basisschool Het Kompas geworden. Zij gaan de regio vertegenwoordigen op de Beneluxfinale op 16 februari in Eindhoven. Tevens wonnen zij de award voor Robot Performance.

Ook het team 'Komaliens' van Het Kompas viel in de prijzen. Zij wonnen de 'Core Values Award'. Basisschool De Hasselbraam uit Heerhugowaard had de beste projectpresentatie, en de Waardse basisschool Fonkelsteen won de Jury Award.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl