Langedijk Centraal


De voorzitters van de twee ondernemersverenigingen BKL en AOL in Langedijk voelen zich niet serieus genomen en schorten per direct hun samenwerking op met Gemeente Langedijk. Dit schrijven ze in een brief aan het college en de gemeenteraad. Aanleiding: de kruisingen van de N504 met de Dorpsstraat en de Voorburggracht.

De ondernemersverenigingen als de gemeente zijn het eens dat verkeerssituatie van de N504 bij de Dorpsstraat en de Voorburggracht verbeterd moet worden, maar de ideeën over hoe dat moet, liggen mijlenver uiteen. De ondernemers willen een tunnel. De gemeente heeft liever een ovonde.

Voorzitters Cornelis de Geus (BKL) en Rick Muileboom (AOL) stellen in hun brief dat de gemeente kiest voor een ovonde op basis van ‘geen enkel steekhoudend argument’. Terwijl de argumenten voor een ondertunneling volgens de heren wel steek houdt. Niet alleen het Langedijker lint kan zo in ere hersteld worden, ook zou de verkeersveiligheid hoger liggen dan bij de ovonde-optie.

Volgens de ondernemers beperkt een tot beide straten opgerekte rotonde de doorstroming van het (vracht)verkeer op de provinciale weg en blokkeert het de toekomstige ontwikkelingen in de gemeente. Ook voor fietsers zou een tunnel veiliger zijn.

In de brief besluiten de voorzitters dat verdere samenwerking geen zin heeft, zolang er geen openheid en transparantie is. Ze willen ze zich niet langer  inzetten om de economische visie van Langedijk verder te ontwikkelen. (foto: Bing Maps)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl