Langedijk Centraal


Rechtbank Noord-Holland komt binnenkort met videorechters voor zaken waarbij slechts een partij voor de rechter staat. In plaats van een fysiek rechtbankbezoek in Alkmaar, kunnen mensen er via live video terecht vanaf een locatie in de buurt. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

Vaak duren zittingen van kleine zaken over bijvoorbeeld bewindvoering of schuldhulpverlening maar een paar minuten. Vooral als je dan helemaal vanaf Texel naar Alkmaar heen weer moet, is dat een hoop gedoe om bijna niks. Met live stream video wordt de trip overbodig.

Rechtbankpresident Eveline de Greeve: "Gemeenten zijn er enthousiast over en je zou kunnen denken dat er ruimte komt in gemeentehuizen waar inwoners terecht kunnen voor een zitting bij de videorechter. In vijf minuten ben je erin en er weer uit."

Rechtbank Noord-Nederland experimenteerde al met videorechtspraak en dat bleek een groot succes. De Greeve: "Burgers vinden dit systeem heel comfortabel." Als het goed werkt, wil de rechtbank op steeds meer plekken gaan werken met deze nieuwe vorm van rechtspraak. De geplande vernieuwde rechtbank in Zaandam zal daar geschikt voor worden gemaakt.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl