Langedijk Centraal


De HAL en BUCH gemeenten streven gezamenlijk naar een goede aansluiting tussen jeugdhulp en het voortgezet onderwijs. Leraren en ander personeel hebben veel contact met jeugdigen, dus is het belangrijk dat zij de weg naar jeugdhulp goed kunnen vinden wanneer hen dat nodig lijkt. Stichting Groeimee mag in ieder geval de komende drie jaar jeugd- & gezinscoaches leveren voor in het voortgezet onderwijs.

Normaal gesproken moeten scholen zich richten tot de gemeente waar de hulpbehoevende leerling woont. Dat is soms lastig, wanneer deze ergens anders woont. Daarom startte in 2015 de pilot ‘Jeugd- & gezinscoaches voortgezet onderwijs’. De coaches hielpen bij het signaleren van problemen, gaven advies en hielpen jongeren en hun ouders op weg naar hulpverlening in hun eigen gemeente.

De pilot bleek een succes en voor het vervolg veroverde Stichting Groeimee de aanbesteding van de HAL en BUCH gemeenten. De betrokken gemeenten zijn blij dat met de keuze voor deze stichting een goede aansluiting van de toegang tot jeugdhulp op het onderwijs geborgd is.

Ook bij Groeimee heeft men er zin in. Bestuurder Rob Hartings: “We zijn zeer blij dat we deze aanbesteding hebben gewonnen. Bij onze professionals staat het welzijn van de jeugdige, hun ouders en de rest van het gezin voorop. Met ons professionele team van jeugd- en gezinscoaches voortgezet onderwijs bieden wij hen de ondersteuning en advies die zij nodig hebben bij diverse zorgvraagstukken. We zijn meer dan gemotiveerd om ons steentje de komende drie jaar bij te dragen en zien uit naar de samenwerking met gemeenten en onderwijs!”

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl