Langedijk Centraal


Heerhugowaard gaat, samen met buurgemeente Langedijk, bijna al haar ict-systemen moderniseren. Er wordt gebouwd aan een nieuwe ict-bodemplaat, die als stevig fundament zal dienen voor verbetering van de dienstverlening. De buurgemeenten kochten de plaat voor 1,7 miljoen euro. Vanaf woensdag 12 december 16:00 uur tot en met vrijdag middernacht blijven de servicebalies in het Waardse gemeentehuis dicht.

Gemeentesecretaris Alexander Meijer: “De gemeente is in feite een technologiebedrijf. Om onze inwoners en ondernemers optimaal van dienst te kunnen zijn, verwerken we ontzettend veel gegevens. Dan is het van belang dat onze basis goed op orde is. Alleen zo kunnen we blijven verbeteren en volgend jaar alsnóg de beste overheidsorganisatie worden.”

De gemeente blijft tijdens de verbouwing telefonisch bereikbaar voor urgente zaken middels piketmedewerkers (tel: 14072), maar de computersystemen liggen wel plat. De gemeentewebsite is dan wel online, bijvoorbeeld voor aanvraag van diensten en producten.

De ict-bodemplaat is een uitvloeisel van het in 2015 afgeblazen Shared Services Center (SSC) waarin Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk hun ict-diensten onder wilden brengen. De colleges besloten toen dat de investering op dat moment te kostbaar was. Heerhugowaard en Langedijk wilden wel samen verder op kleinere schaal. Meijer: “Daarom is de modernisatie een inhaalslag. Er moet drie jaar achterstand ingehaald worden. Gelukkig hebben we van de raad nu de ruimte gekregen.”

Om de werktijd nuttig te besteden, volgen de meeste medewerkers donderdag de 13e een ontwikkelingstraject. De vrijdag is een verplichte vrije dag, al zijn vele parttimers die dag sowieso al vrij.

Het weekend na installatie zal nodig zijn voor het inregelen en de digitale koppeling van de gemeenten. Langedijk neemt de bodemplaat in de loop van 2019 in gebruik.

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl