Langedijk Centraal


Woonstichting Langedijk heeft op verzoek van de gemeente een stedenbouwkundig plan voor de locatie van de voormalige Overbrugging in Noord-Scharwoude opgesteld. In overleg met omwonenden is het afgelopen jaar een plan opgesteld dat uitgaat van 21 sociale huurwoningen en vijf koopwoningen. Het is de bedoeling dat de woonstichting de 21 sociale huurwoningen zal realiseren en verhuren.

Het gebouw De Overbrugging stond tot vorig jaar tussen de sportvelden van LSVV en de Dr. Wilminkstraat in Noord-Scharwoude. Tim van Ruiten, directeur van de Woonstichting Langedijk: “In Langedijk bestaat een grote vraag naar sociale huurwoningen, daaraan willen we als Woonstichting tegemoet komen. Wij vinden het belangrijk dat het plan past in de omgeving, dat de toekomstige bebouwing levensloopbestendig is en voldoet aan de nul-op-de-meter energienorm."

Het stedenbouwkundige plan is tot stand gekomen na meerdere overleggen met de klankbordgroep. Van Ruiten: "Hierdoor is er een goed plan ontstaan waar met name de buurtbewoners zich in kunnen vinden.’’ Het college zal zich binnenkort buigen over het ontwerp. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad een besluit.

Foto: Wethouder Jongenelen neemt namens het college het stedenbouwkundig plan voor de Overbrugging in ontvangst van Tim van Ruiten. (foto: gemeentelangedijk.nl)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl