In de nacht van woensdag op donderdag leek de Facebookgroep 'Je bent Heerhugowaarder als...' wel te ontploffen. Er was flink wat ophef over een rondcirkelende helikopter boven Heerhugowaard en Langedijk. Iedereen vroeg zich af wat er aan de hand was en er werd flink gespeculeerd. Het bleek te gaan om een jacht op drie jasdieven.

De politie kreeg een melding van drie verdachte personen op station Heerhugowaard en ging er met verschillende eenheden op af. Ter plaatse bleek het te gaan om een drietal dat werd verdacht van diefstal van jassen van een school. Toen agenten het station opliepen, sloegen ze op de vlucht en sprongen het spoor op. De agenten kozen voor de eigen veiligheid en gingen er niet achteraan zonder een aangevraagde aanwijzing bij ProRail.

Doordat verderop een overweg gesloten was, verloren de agenten het drietal uit het zicht. Een andere eenheid kwam vanaf de andere kant van het station en had wel zicht op de verdachten, hierop werd de directe omgeving afgezet. Ook een politiehelikopter en speurhonden werden ingezet. In een toilet van een bedrijfspand konden twee van de drie aangehouden worden. Tijdens de zoektocht is de derde verdachte niet meer aangetroffen.

De politie heeft een aantal jassen in beslag genomen. Eén slachtoffer heeft zich al gemeld en aangifte tegen het drietal gedaan. De twee aangehouden verdachten zijn vastgezet voor onderzoek in het arrestantencomplex in Alkmaar.

Een van de agenten is aangevallen toen hij een verdachte wilde aanhouden. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.
Bekeken: 2778x