Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Uitbreiding en vernieuwing, daar was het eigenlijk om begonnen. Maar toen de plannen onderweg waren werd het idee om dan ook maar meteen zonnepanelen te plaatsen ook nog in de mix meegenomen. Het resultaat is één van de grootste zonnedaken in Noord Holland. Zo'n 4000 panelen liggen op de gebouwen van TB&S aan de vroonermeerweg in Sint Pancras. En 27 kilometer kabel. Installateur Sunconnect Solar is er twee maanden mee bezig geweest.

Naast het zakelijke aspect was ook de wil om de kool echt groen te houden belangrijk bij het nemen van de uiteindelijke beslissing. "Je kunt natuurlijk wel zo groen mogelijk verbouwen maar als de kool dan vervolgens wordt bewaard in een koelcel die draait op stroom uit bijvoorbeeld kolencentrales ben je niet goed bezig", zo vertelt directeur Michel Timmerman. "Bovendien krijg je bij steeds meer afnemers een paar punten extra voor echt groen".

De panelen zelf zijn voor een groot gedeelte aan het oog onttrokken voor wie langs het bedrijf rijdt of op het terrein staat. Maar de enorme wand met inverters in één van de gebouwen is minstens zo imposant. Wethouder Nils Langedijk van Langedijk bracht donderdag een bezoek aan het bedrijf en liet zich tijdens een rondleiding door de zichtbaar trotse directie informeren.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl