Langedijk Centraal


Run for KiKa heeft er een nieuwe editie bij: Run for KiKa Alkmaar. Het nieuwe loopevenement van Stichting Kinderen Kankervrij is alleen niet echt in gemeente Alkmaar maar er net buiten: in het Geestmerambacht in Langedijk. Zondag 7 juli kleurt het recreatiegebied KiKa-oranje en kunnen deelnemers 10 km, 5 km of de KidsRun gaan rennen om geld in te zamelen voor de stichting. De inschrijving is vrijdagochtend geopend.

"Met de komst van Run for KiKa Alkmaar hebben we er een unieke locatie bij in Noord-Holland", zegt Jacqueline Zomerdijk namens de organisatie. Het totaal aantal runs komt met de nieuwe editie uit op zeven. "Het Geestmerambacht is een prachtig bosrijk gebied waar je de perfecte 5 km, 10 km of de KidsRun kan rennen voor KiKa."

Jong en oud, teams of individueel, met vrienden, familie of het bedrijf: iedereen is welkom om mee te doen. Samen rennen de deelnemers voor alle zieke kindjes en dragen ze hun steentje bij aan genezing van kinderkanker. Rond de Run wordt van alles georganiseerd voor jong en oud. Er staan foodtrucks en is er een hartverwarmend podiumprogramma. De Kanjerkroning is tijdens Run for KiKa een speciaal moment waarbij de kinderen die ziek zijn geweest of nog ziek zijn (de Kanjers) in het zonnetje worden gezet.

Stichting Kinderen Kankervrij is sinds 2002 een welbekend begrip in het land geworden. KiKa gelooft in actieve oplossingen om het genezingspercentage van kinderkanker te verhogen van 75% naar 95% en organiseert daarom elk jaar Run for KiKa op diverse locaties in Nederland. Vorig jaar werd er door bijna 8260 deelnemers ruim 1,2 miljoen euro ingezameld.

Met Run for KiKa Alkmaar komt het aantal zomeredities op zes. De andere zijn in Rotterdam (19 mei), Almere (27 mei), Utrecht (16 juni), Eindhoven (22 september) en Amsterdam (6 oktober). Binnenkort is er een KiKa Winterrun in Utrecht. Deze vindt plaats op 27 januari.

Kijk voor meer informatie, inschrijving en een leuke promovideo op runforkika.nl/alkmaar.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl