Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


De gebundelde klachten over en tips voor de sociale dienst Halte Werk zijn overhandigd aan de gemeenteraad van Heerhugowaard, zo meldt mediapartner NH Nieuws. Het boekwerk is opgesteld door cliënten van de sociale dienst van Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. Ze hopen dat de werkwijze van de dienst hiermee verbeterd.

Niet alle klanten van de sociale dienst van Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk blijken tevreden over de werkwijze van Halte Werk. Zij klagen over verregaande controles, papieren die verdwijnen of het ontbreken van één vast aanspreekpunt.

De klachten over, maar vooral ook verbeterpunten en tips, zijn gebundeld in een 'zwartboek' en namens de minima overhandigd aan een vertegenwoordiger van de Waardse gemeenteraad.

Het bestuur van de sociale dienst wordt gevormd door de drie gemeentes. Maar iemand vinden om het boekwerk in ontvangst te nemen bleek niet zo simpel, merkte de politieke beweging Code Oranje Noord-Holland. "We hebben geprobeerd het te overhandigen aan de wethouder van Alkmaar en aan Halte Werk, maar dat is niet gelukt."

Volgens Annelies Anema van Code Oranje is dat een gemiste kans. "Zonder opgaaf van redenen konden wij het niet overhandigen. Het gaat er om dat je je openstelt om het te ontvangen, het te lezen en ook deze inwoners serieus te nemen."

De gemeente Alkmaar heeft aan NH Nieuws laten weten dat het boekwerk bij de balie kan worden afgegeven. In verband met de privacy werken zij niet mee aan een publiekelijke overdracht. Halte Werk liet eerder weten wél graag met de samenstellers in gesprek te willen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl