Langedijk Centraal


In het proces naar een bestuurlijke fusie van Heerhugowaard en Langedijk was de planning dat beide gemeenteraden op 10 juli het herindelingsontwerp zouden vaststellen. Deze datum is nu verschoven tot na de zomervakantie, om uit te vinden of Sint Pancras en Koedijk toch liever bij Alkmaar aansluiten of niet.

Tijdens de consultatieronden in Sint Pancras en Koedijk werd duidelijk dat een aantal inwoners zich liever voegt bij gemeente Alkmaar dan de aanstaande fusiegemeente Heerhugowaard - Langedijk. De colleges laten begin juni een onafhankelijk onderzoeksbureau een representatieve peiling van de sentimenten in beide dorpskernen uitvoeren.

Gemeente Heerhugowaard en Langedijk hechten groot belang aan de resultaten van de meting, en willen dan ook wachten met afronding van het  herindelingsontwerp tot deze meegewogen kan worden. De resultaten zullen naar verwachting eind juni bekend zijn. Het ontwerp is waarschijnlijk wel voor het zomerreces klaar voor de gemeenteraden, maar het is dan te kort dag voor een gedegen besluit.

Na besluitvorming in september hebben inwoners, organisaties, ondernemers en andere partijen nog tot in november de mogelijkheid om officiële zienswijzen in te dienen.

Meer informatie over de fusie en het proces is te vinden op heerhugowaard.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl