Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Afgelopen zondag stond Noord-Scharwoude weer bol van de hardlopers. Zo'n 800 sportievelingen meldden zich bij de start van de Langedijker Run om meters maken voor het goede doel. Het weer werkte mee en rondom de start en finish in de Dorpsstraat was het een gezellige boel. In totaal zamelden de sporters 11.350 euro in.

Volwassen konden kiezen tussen de afstanden vijf en tien kilometer en bedrijven konden in teamverband strijden om de Gouden Klinker-wisseltrofee. Dit jaar werd deze veroverd door het team van De Geus Bouw.

Voor de kinderen waren routes van 500 meter en 1.200 meter afgezet. Dit jaar deden maar liefst 280 kinderen mee aan de Kids Run. De kinderen renden samen 3.000 euro bij elkaar voor het goede doel Kanjerketting. Alle kinderen kregen na afloop een tegoedbon voor een welverdiend ijsje.

Het was alweer de zesde editie van de Langedijker Run. Het initiatief en organisatie ligt in handen van Stichting Team Langedijk, een club fanatieke hardlopers die geld inzamelt voor goede doelen zoals Hospice in Alkmaar, de Kanjerketting, 't Praethuys en stichting Roparun.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl