Museum BroekerVeiling heeft weer een belangrijke stap gemaakt richting een duurzamere toekomst. Directeur Ron Karels en Petra Bijvoet, projectmanager TerraTechnica hebben een convenant ondertekend waarmee ze afspreken zich in te zetten voor een duurzame samenwerking op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie in duurzame energie-technologie.

TerraTechnica is een krachtenbundeling van onderwijs, toegepast onderzoek en ondernemerschap, met een overheid die stimuleert en zorgt voor verbinding. In het convenant is afgesproken onderwijs en de arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten en daarbij de sterke punten en ontwikkelingen in de regio te benutten. “Hiermee wordt de regionale innovatiekracht versterkt, een impuls gegeven aan de werkgelegenheid en kunnen nieuwe business modellen worden ontwikkeld voor de aanpak van de Global Challenges”, aldus Petra Bijvoet.

Het museum was de afgelopen periode al volop in beweging. Via crowdfunding worden zonnepanelen geplaatst en een groot deel van de verlichting is al LED. De vloot heeft acht fluisterboten en een elektrische akkerschuit en het doel is ook de rondvaartboten elektrisch te maken. De stroom komt van de zonnepanelen. “Zo profiteren de 60.000 bezoekers, die het museum jaarlijks bezoeken, van een stille vaartocht en genieten de inwoners van Langedijk van meer rust, schonere lucht en behoud van ons mooie gebied” zegt museumdirecteur Ron Karels.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl