Langedijk Centraal


De aannemer van de Leeghwaterbrug werkt aan een alternatief plan om de problemen rondom de constructieveiligheid het hoofd te bieden; het verstevigen van de constructie. Mogelijk wordt de vaarbreedte hierdoor smaller.

"De constructie die er nu ligt is onvoldoende veilig," zegt Fabian Paardekooper, woordvoerder bij Provincie Noord-Holland. "De aannemer is met een alternatief idee gekomen die hij nu aan het uitwerken is. Als het uitgewerkt is dan gaan wij ernaar kijken en vervolgens ook gemeente Alkmaar. Op zich hebben wij wel goede hoop dat dit wat zou kunnen zijn."

Het Noordhollandsch Kanaal is van oudsher een belangrijke vaarroute. Een versmalling van het kanaal kan verstrekkende gevolgen hebben. "Dat mag hooguit een paar centimeter zijn", reageert de woordvoerder. "We gaan hier kritisch naar kijken, want dit mag geen obstakel vormen voor het scheepvaartverkeer."

Op de vraag of met dit alternatieve plan de opleverdatum van 26 augustus nog gehaald kan worden reageert de woordvoerder stellig. "Deze afspraak ligt vast en daar houden wij de aannemer aan."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl