Langedijk Centraal


Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard laten onderzoek doen naar de visie van Koedijkers en Pancrassers over de aanstaande fusie tussen de twee gemeenten. De meting start in de week van 3 juni en inleveren van de vragenlijst kan tot maandag 17 juni.

De representatieve meting is in het leven geroepen nadat meerdere inwoners hadden aangegeven liever met buurgemeente Alkmaar te fuseren. Koedijk valt al grotendeels binnen gemeente Alkmaar en Sint Pancras ligt vrijwel geheel tussen de stadsdelen Daalmeer en Beverkoog in.

Burgemeester Kompier van Langedijk: “We hebben alle inwoners de gelegenheid gegeven zich op een van de veertien bijeenkomsten uit te spreken. Het is niet zo dat we het in de andere kernen niet hebben gehoord, maar het signaal was daar veel minder sterk. Ook de opkomst van inwoners bij de inwonersbijeenkomsten was daar veel lager. Het signaal in Koedijk en Sint Pancras was zo duidelijk dat we daar extra onderzoek doen.”

Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research, een onafhankelijk bureau. De enquête is geen "ja/nee" referendum, maar peilt het draagvlak voor de gemeentefusie en de voorwaarden en uitgangspunten die inwoners hebben om deze acceptabel te vinden een fusie. Er is alle ruimte voor toelichting.

Kompier: “De mening van inwoners is één van de bouwstenen bij het maken van het herindelingsontwerp. Dit is de volgende stap in ons proces. Het is aan onze gemeenteraden om de uitkomst van de meting te wegen.”

Volwassen Koedijkers en Pancrassers krijgen een brief met een papieren enquête en retourenvelop, maar het is ook mogelijk online deel te nemen. Invullen kan tot maandag 17 juni.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl