00:00
55
00:00


Het was weer gezellig druk woensdagavond in de binnenstad van Alkmaar. Sportieve Alkmaarders hadden de hardloopschoenen uit de kast gehaald voor alweer de zevende editie van de Cityrun by Night. "We verwachten nog zeker 200 na-inschrijvingen, dus met de 800 voor-inschrijvingen hebben we straks 1000 kids aan de start", vertelt eventmanager van Le Champion Jeroen Wouda. Want het waren zoals gebruikelijk de jongste rennertjes die het evenement na een grondige warm-up mochten aftrappen.

"Alle hardlopers uit de regio doen sowieso mee, maar ook mensen die niet eens echt hardlopen maar gewoon mee willen doen omdat de sfeer zo goed is." En dat blijkt ook wel uit de cijfers, maar liefst 10.000 deelnemers wisten de Cityrun te vinden. "Het is een leuke run en alles is supergoed geregeld" vind ook één van de deelnemers. "Ik denk dat we volgend jaar ook weer mee doen, het is echt gezellig", vult een ander aan.

Die gezelligheid wordt niet alleen door de deelnemers veroorzaakt, maar ook door de honderden supporters langs de route en de meer dan 30 bands en DJ's die de sfeer er goed in weten te krijgen en te houden. "We denken dat dat aanspreekt en het is ook fijn dat mensen morgen vrij zijn en hierna lekker de kroeg in kunnen", zo besluit Jeroen Wouda.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl